Audi Club Georgia: VAG-COM - ინსტალაცია - Audi Club Georgia

Jump to content

  • (4 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Share VAG-COM - ინსტალაცია VAG-COM-ის და კაბელის დაყენება Windows 7-ზე

#1 User is offline   Koala profile Icon

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 1,603
  • Joined: 26-June 12
  • ქალაქი:თბილისი
  • Audi:A3
  • კოლოფი:Manual
  • წამყვანი:წინა
  • ძრავი:1.6
  • ცხენის ძალა:99
  • გამ. წელი:2000
  • ნომერი:AUD-120

Posted 29 July 2013 - 21:56

აუდის კომპიუტერულ დიაგნოსტიკასთან დაკავშირებით ბევრს უჩნდება კითხვები. ამ თემაში შევეცდები გაჩვენოთ რა არის საჭირო დიაგნოსტიკისთვის.

საჭიროა:
1) OBD-II - usb კაბელი
2) VAG-COM - დიაგნოსტიკის პროგრამა
3) ლეპტოპი (ან PC, თუ მანქანა სახლში გიყენია)
4) აუდი

ჩავთვალოთ, რომ ბოლო 2 გვაქვს. გადავიდეთ კაბელზე.
ეს კაბელი გამოვიწერე ჩემთვის. უჩინურესია და ყველაზე იაფი ღირდა მაშინ. არის სხვა ვარიანტებიც და ჩემი აზრით, ამისგან არაფრით განსხვავდება უმეტესობა. ამ კაბელს მოყვებ დისკი დრაივერით და VAG-COM 409. დრაივერიც და პროგრამაც მხოლოდ Windows XP-ზე მუშაობს (თუმცა არ მიცდია). იმისათვის, რომ დიაგნოსტიკა ჩავუტაროთ მანქანას არსებობს 3 გზა:

1) დავაყენოთ XP, რაც ნამდვილად არ ღირს მანქანის დიაგნოსტიკისთვის :D
2) დავაყენოთ XP ვირტუალურად VMware-ში ან მსგავს პროგრამაში, რაც არც ისე ადვილია ბევრისთვის და არც დიდად მოსახერხებელი არ არის.
3) დავაყენოთ VAG-COM-ის სხვა ვერსია რომელიც მუშაობს Windows 7-ზე (სავარუდოდ Vista-ზეც და 8-ზეც).

მე მე-3 ვარიანტი მირჩევნია. ამისათვის უნდა გადმოვწეროთ VAG-COM 311.2 ვერსია (შეიძლება უფრო ახალიც არსებობს გატეხილი, მაგრამ მე ვერ ვიპოვე) და კაბელის დრაივერს Windows Update დააყენებს თვითონ. კაბელის დისკი არ დაგვჭირდება.

VAG-COM 311.2

ვიდეოში ჩანს, როგორ უნდა გააქტიუროთ VAG-COM. შემდეგ ვაერთებ კაბელს და Windows ავტომატურად აყენებს usb კაბელის დრაივერს. ბოლოს usb ვაყენებ კაბელის პორტს.
ძალიან მნიშვნელოვანია, რომ კაბელის პორტი ემთხვეოდეს VAG-COM-ის ოპციებში მონიშნულ პორტს. VAG-COM-ს შეუძლია გამოიყენოს მხოლოდ COM1, COM2, COM3 და COM4 პორტები, შესაბამისად, კაბელის პორტიც ამ ოთხიდან უნდა აირჩეს. (ჩემს შემთხვევაში მხოლოდ COM1 იყო თავისუფალი, თქვენთან შეიძლება სხვანაირად იყოს). ვიდეოს ბოლოს ტესტს ვაჭერ და გაფრთხილების შეტყობინება გამოაქვს. ეს იმიტომ, რომ მანქანასთან არ არის შეერთებული კაბელის ბოლო, შეერთებულზე სხვა შეტყობინება გამოაქვს.

სხვაგან დავდე ვიდეო და თემაში როგორ ჩავასწორო?

ვიდეო



სულ ეს იყო :)
5

#2 User is offline   porxila profile Icon

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 884
  • Joined: 09-June 11
  • ქალაქი:Rustavi
  • Audi:S3
  • Car:audi
  • კოლოფი:Manual
  • წამყვანი:Quattro
  • ძრავი:1.8T
  • ცხენის ძალა:210
  • გამ. წელი:2001
  • ნომერი:???-???

Posted 29 July 2013 - 23:24

Koala
მადლობა, გუშინ ბევრი ვიწვალე დავერაფერი მოვუხერხე, შენი ინსტრუქციის დახმარებით ძალიან ადვილად გავუშვი :)
________________________________
_________/_______________________\
_____[_]_/_________________________\_[_]
________ [\(_)(_)\====OOOO====/(_)(_)/]
________|_________[???-???]_________|
________\__o___________________o__/
_____-___|____|_____ __________|____|
0

#3 User is offline   GALUSTA profile Icon

  • Member
  • PipPip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 245
  • Joined: 24-March 11
  • ქალაქი:Tbilisi
  • Audi:A4 B6
  • კოლოფი:Manual
  • წამყვანი:Quattro
  • ძრავი:1.8T
  • ცხენის ძალა:170
  • გამ. წელი:2002
  • ნომერი:QGG-601

Posted 12 August 2013 - 13:51

VAG-COM 409.1 ვერსია +crack
https://skydrive.liv...89FDF5C467E!107

This post has been edited by GALUSTA: 12 August 2013 - 13:54

Power Of Quattro
2

#4 User is offline   audi-juba profile Icon

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 1,260
  • Joined: 28-May 12
  • ქალაქი:ოზურგეთი
  • Audi:RS4 B5
  • კოლოფი:Manual
  • წამყვანი:Quattro
  • ძრავი:4.2 T
  • ცხენის ძალა:450 HP
  • გამ. წელი:1999
  • ნომერი:RS4 B5

Posted 12 August 2013 - 20:28

+ საგოლ საჭირო თემაა ...
Posted Image
0

#5 User is offline   Koala profile Icon

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 1,603
  • Joined: 26-June 12
  • ქალაქი:თბილისი
  • Audi:A3
  • კოლოფი:Manual
  • წამყვანი:წინა
  • ძრავი:1.6
  • ცხენის ძალა:99
  • გამ. წელი:2000
  • ნომერი:AUD-120

Posted 13 August 2013 - 22:45

youtube-ს წაუშლია საავტორო უფლებების დარღვევისთვის :laugh: სადმე სხვაგან ავტვირთავ ვიდეოს
0

#6 User is offline   Koala profile Icon

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 1,603
  • Joined: 26-June 12
  • ქალაქი:თბილისი
  • Audi:A3
  • კოლოფი:Manual
  • წამყვანი:წინა
  • ძრავი:1.6
  • ცხენის ძალა:99
  • გამ. წელი:2000
  • ნომერი:AUD-120

Posted 13 August 2013 - 23:02

სხვაგან დავდე ვიდეო და თემაში როგორ ჩავასწორო?

ვიდეო

This post has been edited by apocalips: 25 August 2013 - 23:23
Reason for edit:: მე ჩავასწორებ

0

#7 User is offline   Tokafria profile Icon

  • ახალბედა
  • Pip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 37
  • Joined: 04-July 13
  • Audi:A4
  • კოლოფი:Manual
  • წამყვანი:წინა
  • ძრავი:1.8T
  • ცხენის ძალა:150
  • გამ. წელი:1995
  • ნომერი:KNK-684

Posted 20 August 2013 - 13:56

გამარჯობათ!

დღეს ჩამომივიდა http://www.amazon.co...#productDetails

აქამდე არასდროს არ მქონია შეხება, მაინტერესებს აუდი ა4 95-იანი 1,8ტ -სთვის ხო გამომადგება იმედია? : )))

ეს ვერსიაც არ მიდის ვინდოუს 7 -ზე?

და ამპროგრამის შესახებ რუსულ ენაზე სად შეიძლება მანუალი რომ ვნახო? ამ თემაში ვნახე ლინკი საიდანაც გადმოვწერე ვაგ-ცომ 311.2 სადაც რუსულად იყო პროგრამა, მაგრამ მე რაც ჩამომივიდა 409 ვერსიაა ხო მგონი?

პ.ს ვიცი შეიძლება უაზრო კითხვებს ვსვავ მაგრამ ყველაფერი მაინტერესებს :D:D
0

#8 User is offline   AL Janinny profile Icon

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Club Manager
  • Posts: 15,836
  • Joined: 02-February 10
  • ქალაქი:დედაქალაქი
  • Car:VQ35DE
  • კოლოფი:TipTronic
  • წამყვანი:უკანა
  • ძრავი:3.5
  • ცხენის ძალა:360
  • ნომერი:GT-R

Posted 20 August 2013 - 14:29

Tokafria
აგერ კაცს კარგი ნაშრომი აქვს და ამის მიხედვით გააკეთე:

http://audiclub.ge/f...post__p__154477

7-ზეც მუშაობს 5-იანზე!
Posted Image
0

#9 User is offline   Tokafria profile Icon

  • ახალბედა
  • Pip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 37
  • Joined: 04-July 13
  • Audi:A4
  • კოლოფი:Manual
  • წამყვანი:წინა
  • ძრავი:1.8T
  • ცხენის ძალა:150
  • გამ. წელი:1995
  • ნომერი:KNK-684

Posted 20 August 2013 - 20:14

მოკლედ ზუსად ისე დავაყენე როგორც იყო ახსნილი, COM პორტიც მივუტიტე რომელიც არ იყო გამოყენებული და ტესტის დროს მანქანაზე რომ ვაერთებ მიწერს რომ არ არის შეერთებული რა ხდება ხომ ვერ მეტყვით? :(
0

#10 User is offline   AL Janinny profile Icon

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Club Manager
  • Posts: 15,836
  • Joined: 02-February 10
  • ქალაქი:დედაქალაქი
  • Car:VQ35DE
  • კოლოფი:TipTronic
  • წამყვანი:უკანა
  • ძრავი:3.5
  • ცხენის ძალა:360
  • ნომერი:GT-R

Posted 20 August 2013 - 22:15

View PostTokafria, on 20 August 2013 - 20:14 , said:

მოკლედ ზუსად ისე დავაყენე როგორც იყო ახსნილი, COM პორტიც მივუტიტე რომელიც არ იყო გამოყენებული და ტესტის დროს მანქანაზე რომ ვაერთებ მიწერს რომ არ არის შეერთებული რა ხდება ხომ ვერ მეტყვით? :(

მაგ ერორს წერს მაშინ, როცა 3-ე პოზიციაზე არ არის გადაწეული გასაღები (ანუ ზაჟიგანიაზე).

სხვანაირად არ მინახავს ეგ ერორი :makoooo:
Posted Image
0

#11 User is offline   Tokafria profile Icon

  • ახალბედა
  • Pip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 37
  • Joined: 04-July 13
  • Audi:A4
  • კოლოფი:Manual
  • წამყვანი:წინა
  • ძრავი:1.8T
  • ცხენის ძალა:150
  • გამ. წელი:1995
  • ნომერი:KNK-684

Posted 21 August 2013 - 09:20

AL Janinny
ზაჟიგანიაზეც მქონდა, დაქოქილიც მყავდა, მოკლედ ყველა პოზიციაში ვატრიალე გასაღები :/ არადა დიაგნოსტიკაზე რამდენიმე ხნის წინ მყავდა იმათმა მშვენივრად ჩაუტარეს დიაგნოსტიკა :/ ვაგ-ქომი ინთება რომ ვაერთებ თვითონ შტეკერი :/
0

#12 User is offline   Koala profile Icon

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 1,603
  • Joined: 26-June 12
  • ქალაქი:თბილისი
  • Audi:A3
  • კოლოფი:Manual
  • წამყვანი:წინა
  • ძრავი:1.6
  • ცხენის ძალა:99
  • გამ. წელი:2000
  • ნომერი:AUD-120

Posted 21 August 2013 - 11:26

Tokafria
რას გიწერს დასკრინე აბა

run as administrator-ით გაუშვი?
0

#13 User is offline   Tokafria profile Icon

  • ახალბედა
  • Pip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 37
  • Joined: 04-July 13
  • Audi:A4
  • კოლოფი:Manual
  • წამყვანი:წინა
  • ძრავი:1.8T
  • ცხენის ძალა:150
  • გამ. წელი:1995
  • ნომერი:KNK-684

Posted 21 August 2013 - 11:34

Koala
კი ეგრე გავუშვი. ეხლა სამსახურში ვარ სამწუხაროდ მაგრამ ზუსტად იმას მიწერს შენს დადებულ ვიდეოში რომ წერს ბოლოს ტესტის დაჭერისას. COM_PORT -ზე OK; და დაბლა იგივეა რაც ვიდეოში
0

#14 User is offline   გიგაური profile Icon

  • Advanced Member
  • Icon
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Audi Clubber
  • Posts: 2,488
  • Joined: 28-October 11
  • ქალაქი:Tbilisi
  • Audi:A4
  • კოლოფი:TipTronic
  • წამყვანი:Quattro
  • ძრავი:1.8T
  • ცხენის ძალა:170
  • გამ. წელი:2002
  • ნომერი:RHR-127

Posted 21 August 2013 - 20:01

View PostTokafria, on 20 August 2013 - 20:14 , said:

მოკლედ ზუსად ისე დავაყენე როგორც იყო ახსნილი, COM პორტიც მივუტიტე რომელიც არ იყო გამოყენებული და ტესტის დროს მანქანაზე რომ ვაერთებ მიწერს რომ არ არის შეერთებული რა ხდება ხომ ვერ მეტყვით? :(

მეც იგივე პრობლემა მაქვს,ვერ ვიგებ რატომ.
0

#15 User is offline   AL Janinny profile Icon

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Club Manager
  • Posts: 15,836
  • Joined: 02-February 10
  • ქალაქი:დედაქალაქი
  • Car:VQ35DE
  • კოლოფი:TipTronic
  • წამყვანი:უკანა
  • ძრავი:3.5
  • ცხენის ძალა:360
  • ნომერი:GT-R

Posted 21 August 2013 - 20:23

გიგაური
Tokafria


სურათები please.
Posted Image
0

#16 User is offline   გიგაური profile Icon

  • Advanced Member
  • Icon
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Audi Clubber
  • Posts: 2,488
  • Joined: 28-October 11
  • ქალაქი:Tbilisi
  • Audi:A4
  • კოლოფი:TipTronic
  • წამყვანი:Quattro
  • ძრავი:1.8T
  • ცხენის ძალა:170
  • გამ. წელი:2002
  • ნომერი:RHR-127

Posted 21 August 2013 - 20:27

Posted Image

ამას მიწერს
0

#17 User is offline   alecoder profile Icon

  • Member
  • PipPip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 388
  • Joined: 05-February 13
  • ქალაქი:Tbilisi
  • Audi:A4
  • კოლოფი:TipTronic
  • წამყვანი:Quattro
  • ძრავი:2.0 T
  • ცხენის ძალა:200
  • გამ. წელი:2005
  • ნომერი:KIK-640

Posted 21 August 2013 - 20:34

იგივე პრობლემაა ჩემთანაც. დღეს ჩამომივიდა კაბელი და ინსტრუქციის მიხედვით დავაყენე. დავსვი ერთ-ერთ Com - ზე. ტესტს რომ ვაჭერ პორტზე მიწერს Ok - ს და ინტერფეისზე ვერ ვხედავო. არადა ზამოკი გახსნილი მაქვს.
0

#18 User is offline   alecoder profile Icon

  • Member
  • PipPip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 388
  • Joined: 05-February 13
  • ქალაქი:Tbilisi
  • Audi:A4
  • კოლოფი:TipTronic
  • წამყვანი:Quattro
  • ძრავი:2.0 T
  • ცხენის ძალა:200
  • გამ. წელი:2005
  • ნომერი:KIK-640

Posted 21 August 2013 - 20:47

კაბელი არ ვარგა როგორც ჩანს :( ამაზონზე უამრავი ადამიანი წერს მაგ კაბელზე რომ არ მუშაობსო.
0

#19 User is offline   გიგაური profile Icon

  • Advanced Member
  • Icon
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Audi Clubber
  • Posts: 2,488
  • Joined: 28-October 11
  • ქალაქი:Tbilisi
  • Audi:A4
  • კოლოფი:TipTronic
  • წამყვანი:Quattro
  • ძრავი:1.8T
  • ცხენის ძალა:170
  • გამ. წელი:2002
  • ნომერი:RHR-127

Posted 21 August 2013 - 20:51

მეც დღეს ჩამომივიდა,კაბელს რომ ვაერთებ ანთებს.დავიჯერო ყველა დაბრედილია?

არ მგონია რომ კაბელი იყოს.სამ კაცს ერთნაირი პრობლემა გვაქვს
0

#20 User is offline   Koala profile Icon

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Insert nick to fast reply form
  • Quote selected text to fast reply form
  • Group: Members
  • Posts: 1,603
  • Joined: 26-June 12
  • ქალაქი:თბილისი
  • Audi:A3
  • კოლოფი:Manual
  • წამყვანი:წინა
  • ძრავი:1.6
  • ცხენის ძალა:99
  • გამ. წელი:2000
  • ნომერი:AUD-120

Posted 21 August 2013 - 21:39

ახლა ჩავედი მანქნასთან რომ შემემოწმებინა. მაგ ერორს მიგდებს როცა მანქანას ვერ უკავშირდები - მეორე ბოლო არ არის შეერთებული მანქანასთან, არასწორი კომ პორტი გაქვს არჩეული ან გასარები არ არის გახსნილი(ზუსტად ისე, როგორც წერია ზედ ერორის ფანჯარაზე). თუ ყველაფერს ისე აკეთებთ, როგორც ახსნილი მაქვს, გასაღებიც გახსნილია და კაბელიც შეერთებული, ალბათ თვითონ კაბელებს სჭირს რაღაც. მე ასე შორიდან მეტს ვერაფერს გეტყვით. შაბათს თუ მოხვალთ, დაგეხმარებით. ოღონდ ლეპტოპი წამოირეთ ვინმემ, ჩემი ნახევარ საათსაც აღარ ძლებს.
0

  • (4 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


Free Page Rank Tool
"));